Till innehåll på sidan
Samverkan för insatser inom SustainGov 2024. Två killar som tränar på en gräsmatta.

Foto: Scandinav/Boverket

Samverkan för insatser inom SustainGov 2024

Det här erbjudandet kommer från SustainGov. Det är ett program inom Impact Innovation som är en gemensam satsning av Energimyndigheten, Formas och Vinnova. Med utlysningen vill SustainGov bidra till att offentliga organisationer i ökad utsträckning främjar hälsa och social välfärd för alla invånare. Beviljade projekt ska formulera en tydlig bild av hur en omställning till främjande och förebyggande insatser blir förverkligade, vilka effekter som kan bli förväntade och ett tydligt förslag på nästa steg.

Erbjudandet riktar sig till aktörer från olika organisationer som i samverkan vill åstadkomma en systemomställning i samhällets insatser för hälsa och välbefinnande med fokus på främjande och förebyggande insatser.

Hälsa och välfärd

Med utlysningen vill SustainGov bidra till att offentliga organisationer i ökad utsträckning främjar hälsa och social välfärd för alla invånare. Att arbeta proaktivt ställer dock nya krav på planering, styrning, organisering och samverkan. Det innebär ofta betydande utmaningar att ställa om verksamheter.  De behöver bli analyserade och ligga till grund för förändringsarbete.

Utlysning för framtiden

Utlysningen finansierar genomförbarhetsstudier vars resultat kan ligga till grund för framtida insatser. Utlysningen erbjuder möjligheter att identifiera, analysera och adressera underliggande systemproblematik. Projekten är förväntade att kunna lägga grunden för innovativa och gränsöverskridande förslag till genomförande i ett senare skede.

Utlysningen riktar sig till offentliga aktörer som tillsammans med minst ytterligare en projektpart. Projekt kan maximalt pågå i åtta månader. De kan bli finansierade med maximalt 500 000 kronor. Projekten kräver medfinansiering.

Möjligheter till följdfinansiering är planerade.

Mer information finns (på vinnova.se)